Kilpailutehtävänä oli lanseerata kuvitteellinen Kurvi-pyörä ja laatia sanomalehti-ilmoitus, joka saa ihmiset pyörän selkään.

Kilpailuun lähetettyjen 187 ilmoituksen joukosta voittajatyö Yhteinen hetki polki itsensä suoraan tuomariston sydämiin.

”Ilmoitus saa sydämen läpättämään. Tuote on ilmoituksessa luonnollisesti esillä. Ilmoitus henkii, mitä pyöräily voi olla. Snapshot elävästä elämästä, ilmoituksen tunnelmaan pystyy samaistumaan”, kehuu tuomaristo.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Natalya Martusevichin työ ”Kasvava vihreys”. Tuomariston mielestä ilmoitus toimii visuaalisesti ja sen äärelle pitää pysähtyä. Ilmoitus ottaa ekologisesti kantaa. Martusevich opiskelee Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa.

Kolmossijalle kurvaili Turun taideakatemian opiskelijoiden Janne Kuntun ja Juha Nikkilän ”Vapautta liikkeellä”. Raadin mukaan ilmoitus sopii täydellisesti sanomalehteen. Teksti on oivaltavaa ja idea on mitä mainioin. Ilmoituksen virtaviivainen pyöräilijä ei kuitenkaan istunut kaupunkitunnelmaan, mikä jarrutti ilmoituksen kiitämistä kirkkaimpaan kärkeen.

Yhteisenä nimittäjänä useissa kilpailutöissä oli luonto ja ekologisuus. Ilmoituksista näkee, että pyöräilyyn suhtaudutaan positiivisesti. Monissa töissä oli tosin keskitytty pyöräilyn edistämiseen ja Kurvi-pyörän lanseeraus oli jätetty kyydistä pois.

Sanomalehti-ilmoituskilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Tunturi-Hellberg Oy:n markkinointipäällikkö Mirva Enroos. Hänen lisäkseen ilmoituksia ruotivat varapäätoimittaja Marit af Björkesten Hufvudstadsbladetista, Salon Seudun Sanomat Oy:n toimitusjohtajaKirsti Kirjonen sekä mainostoimisto Sherpan art director Antti Rastivo ja copywriter Elina Karjala.

Anna Railio ja Saima Ritonummi kävivät pokkaamassa palkintonsa Sanomalehtien Liiton syysseminaarissa Helsingissä 17.11.2011.