”Sähköinen kaupankäynti kasvaa jatkuvasti. Suomessa solmitaan vuosittain neljännesmiljoona uutta sähkösopimusta. Halusimme tehdä sähkön hintavertailun ja sähkösopimuksen solmimisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi. Kuluttajien toiveiden mukaisesti on toteutettu kattava, riippumaton ja helppokäyttöinen palvelu”, sanoo Sähköisten markkinapaikkojen kehityspäällikkö Janne Leino.

Helppokäyttöisyyden takaa se, ettei kuluttajan tarvitse syöttää palveluun sulakekokoja tai kilowattitunteja. Pelkkä osoite riittää. ”Hyödynnämme palvelussa Oikotie.fi:n talotietokantaa, jonka tietojen avulla kulutusarvio voidaan tehdä osoitetietoja hyödyntäen. Palveluun voi syöttää myös nykyisen sähkölaskun tiedot ja sitä palvelun tarjouksiin”, Janne Leino kertoo. Kuluttaja voi halutessaan vertailla erilaisten tuotetyyppien ja energialähteiden vaikutusta sähkön hintaan ja siirtyä vertailun jälkeen suoraan sähkösopimuksen tekoon.