Laukaa-Konnevesi voitti Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Tuomaristo arvosti lehden runsasta tarjontaa ja tasaisen varmaa laatutyötä.

Yksipäiväisten lehtien sarjassa kunniamaininnan saivat Kiuruvesi ja Härmänmaan paikallislehti Komiat.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin Kankaanpään Seutu. Tuomaristo antoi lehdelle tunnustusta muun muassa koukuttavasta etusivusta ja toimituksen omasta videotuotannosta.

Kaksipäiväisissä lehdissä kunniamaininnan saivat Tyrvään Sanomat ja Lauttakylä.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarja oli tänä vuonna jaettu kahtia lehden toimituksellisen henkilömäärän mukaan.

Pienempien (toimituksellista henkilöstöä 1–9) useampipäiväisten lehtien sarjassa voittajaksi valittiin Valkeakosken Sanomat. Tuomarit kehuivat lehden hallittua etusivua ja uutisten taustoittamista toimituksen kommenteilla.

Tässä sarjassa kunniamaininnat menivät Nokian Uutisille ja Jämsän Seudulle.

Isompien (toimituksellista henkilöstä yli 9) useampipäiväisten lehtien sarjan voitto meni Nya Ålandille. Menestykseen siivittivät moderni ilme ja kyky jalostaa puheenaiheita uutisiksi.

Kunniamaininnan saivat Ålandstidningen ja Åbo Underrättelser.

Paikallislehtikilpailun yhteydessä palkittiin myös paikallislehtien parhaat verkkosivut. Sarjojen voitot menivät Kalajoen Seudulle, Kankaanpään Seudulle, Jämsän Seudulle ja Ålandstidningenille.

Parhaat paikallislehdet palkitaan Sanomalehtien Liiton Paikallislehtipäivillä Heinolan Vierumäellä 3.11.2011.

”Kilpailu oli tänä vuonna kokonaisuutena entistä tasaisempi. Lehdet ovat selkeästi miettineet uusia tapoja kertoa tarinoita. Eniten kehitettävää on lehtien verkkopuolella”, summaa kisan satoa päätuomari Mikko Honkala.

Itsenäisenä yrittäjänä työskentelevä Honkala vastasi kisan päätuomarin tehtävistä nyt toista kertaa. Hänen apunaan olivat viime vuoden kilpailussa menestyneistä lehdistä kutsutut tuomarit. Paikallislehtiä edustaneet tuomarit arvioivat lehtiä eri sarjoissa kuin missä heidän omat lehtensä mahdollisesti kilpailivat.

Sanomalehtien Liiton järjestämään paikallislehtikilpailuun osallistui 80 lehteä, jotka saivat myös tuomarin ammattilaisarvion lehdestään.