Sanoma Magazines lopettaa Prosessorin kustantamisen ja suunnittelee Saran lakkauttamista osana aikakauslehtivalikoimansa uudistamista. Me Naisten erikoisnumerona syntynyt Sport palaa puolestaan juurilleen ja palvelee jatkossa lukijoitaan Suomen suurimman naisten viikkolehden hyvään oloon ja liikuntaan keskittyvänä brändin laajennuksena, joka ilmestyy kahdeksan kertaa vuonna 2012.

Sarjakuvat ja kirjat -yksikön valikoimasta poistuvat Inez- ja Witch -lehdet. Keväällä lanseerattu Inez lopetetaan, koska siihen ei enää ole saatavissa kansainvälistä materiaalia. Witchin menestyksen taustalla ollut ilmiö on puolestaan kymmenessä vuodessa hiipunut.

Prosessori ilmestyy viimeisen kerran kuluvan vuoden marraskuussa ja Inez sekä Witch joulukuussa. Prosessorin lukijoille tarjotaan ensisijaisesti Sanoma Magazinesin uuden, tammikuussa ilmestymisensä aloittavan tekniikan viikkolehden 3T:n tilausta.

– Lehtien lopettaminen auttaa pitämään tuotevalikoimamme kilpailukykyisenä ja antaa tilaa uuden kehittämiseen. Haluamme panostaa haastavassa markkinatilanteessa johtaviin brändeihimme sekä koko alan elinvoimaisuudelle tärkeisiin uuslanseerauksiin. Samalla varaudumme myös ensi vuonna voimaanastuvan lehtitilausten arvonlisäveron vaikutuksiin, Sanoma Magazines Finlandin toimitusjohtaja Clarisse Berggårdh sanoo.

3T:n lanseeraamisen lisäksi Sanoma Magazines tuo markkinoille kevään aikana kolme erikoisnumeroa: Kodin Kuvalehti Puutarhassa -lehden, Glorian puutarhan ja Gloria Designin. Kodin Kuvalehden ensimmäinen uudistunut numero on ilmestynyt vastikään, ja vuoden alussa uudistuvat Me Naiset ja Hyvä Terveys.

Saran ja Sportin toimituksissa aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhteensä 19 henkilöä. Prosessorin viisihenkisessä toimituksessa YT-neuvottelu on jo loppusuoralla.