Aarne Aktan on tehnyt mittavan uran it-yrittäjänä Quartal Oy:ssä ja hänellä on kokemusta erityisesti digitaalisesta sisällöntuotannosta ja informaationjakelusta.  Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden kandidaatti ja valmistunut Helsingin Kauppakorkeakoulusta.  

Aktan on hallituksen puheenjohtaja Trainers’ House Oyj:ssä sekä hallituksen jäsen Aldata Solution Oyj:ssä, Talentum Oyj:ssä, AtBusiness Oy:ssä ja Investis Ltd:ssä.

”Talentum Oyj:n hallituksen puolesta toivotan Aarnen lämpimästi tervetulleeksi toimitusjohtajan tehtävään. Hänellä on monipuolinen kokemus digitaalisten palveluliiketoimintojen kehittämisestä ja johtamisesta kansainvälisesti sekä erinomaiset näytöt tuloksenteosta nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Uskon, että hänellä on erinomaiset edellytykset vauhdittaa Talentumin kehittämistä ja kannattavaa kasvua”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Kai Telanne.

”Media-ala on innostava ja toimialana teknisen kehityksen myötä kiinnostavassa vaiheessa. Talentumilla on vahvat brändit ja hyvä markkina-asema. Olen ollut Talentumin hallituksen jäsen keväästä lähtien ja olen päässyt näkemään yhtiön sisältäpäin. Lisäksi yhtiön lehtien ja kirjojen lukijana tunnen yhtiön myös asiakkaan näkökulmasta, ja siksikin on erityisen mieluisaa ottaa toimitusjohtajan tehtävä vastaan”, sanoo Aktan.

Talentumin nykyinen toimitusjohtaja Juha Blomster lopettaa 28.10.2011 siirtyäkseen aikaisemman ilmoituksen mukaan A-lehdet Oy:n toimitusjohtajaksi.

Talentum Oyj:n varatoimitusjohtaja Lasse Rosengren toimii vt. toimitusjohtajana 29.10.2011 alkaen kunnes uusi toimitusjohtaja aloittaa