Pääasiassa alumneille ja yhteistyökumppaneille suunnattu lehti kertoo Aalto-yliopiston vaikuttavuudesta: miten yliopisto rakentaa parempaa maailmaa ja vahvempaa Suomea. Lisäksi lehti käsittelee yliopistoyhteisön monialaisuutta – tekniikan, taiteen ja talouden kohtaamisia.

”Nimi kertoo kiertelemättä, mistä lehdessä on kysymys. Vaikka sisältö on pääosin suomea, halusimme lehdelle nimen, joka myöhemmin mahdollistaa kielipainotuksen muuttamisen. Haluamme tehdä lehden avulla uuden yliopistomme toimintaa tunnetuksi sekä kotimaassa että ulkomailla. Nostamme esiin tuoreita aiheita, yllättäviä näkökulmia ja yliopistolehdelle uudenlaista vahvaa visuaalista ilmaisua”, sanoo lehden päätoimittaja, Aalto-yliopiston viestintäpäällikkö Eveliina Olsson.

Kumppaniksi lehden konseptointiin valikoitui Alma 360 Asiakasmedia. Yhteistyö alkoi keväällä 2011. Lehteä suunniteltiin Alma 360:n vetämissä työpajoissa. Niihin osallistui toimituksen lisäksi yliopiston omia asiantuntijoita, henkilöstöä ja opiskelijoita.

”Omien asiantuntijoidemme sitoutuneisuus uuden lehden luomiseen on ollut ilahduttavaa”, Olsson kiittelee.

Lehden toimituksellisen sisällön tuottaa Aalto-yliopiston viestintä. Ensimmäisen numeron ulkoasusta vastaa Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun opiskelija Juho Hiilivirta. Jatkossakin lehden ulkoasu tehdään opiskelijavoimin. Myös valokuvaajat ja kuvittajat tulevat pääosin Taideteollisesta korkeakoulusta.

Ensi vuodesta alkaen Aalto University Magazine ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Jokaisessa numerossa käsitellään yhtä ajankohtaista teemaa eri näkökulmista. Lehti postitetaan rekisteröityneille alumneille ja sitä on saatavilla yliopiston kampuksilla.