Kansan Tahto ilmestyy Oulussa.

Syyt Kansan Tahdon ilmestymiskertojen vähenemiseen ovat taloudellisia, yhtiö kertoo uutisessaan.

Kansan Tahtoa julkaisevan kustannusosakeyhtiön tulos on ollut pitkään tappiollinen, muun muassa henkilöstömenoissa tehdyistä säästöistä huolimatta.

Puolueiden viestintään ja tiedotustoimintaan saama tuki vähenee miljoonalla eurolla ensi vuonna. Lisäksi tilattaville lehdille on tulossa arvonlisävero, joka on yhdeksän prosenttia tilaushinnasta. Tähän asti lehdet ovat olleet vapautettuja arvonlisäverosta.

Vasemmistoliiton osalla valtion viestintätuen vähennys kertautuu puolueen kevään eduskuntavaaleissa menettämien kansanedustajapaikkojen takia.

Toimitusjohtaja Sirpa Kovalainen kertoo, ettei kerran viikossa ilmestyvän Kansan Tahdon ilmestymispäivää ole vielä päätetty

Kansan Tahdon muuttuminen viikkolehdeksi merkitsee myös henkilöstön vähentämistä. Keskustelut siitä on työntekijöiden kanssa aloitettu. Kansan Tahdolla on kahdeksan työntekijää.

Kansan Tahdon perusti samanniminen sanomalehtiosuuskunta vuonna 1906 ”köyhien ja sorrettujen äänenkannattajaksi”. Lehti alkoi ilmestyä säännöllisesti Oulussa 3. helmikuuta.

Kansan Tahto on ollut aiemmin Suomen Sosialidemokraattisen Puolueen (SDP), Suomen Sosialistisen Työväenpuolueen (SSTP) ja Suomen Kansan Demokraattisen Liiton (SKDL) kannattaja. Vasemmistoliiton perustamisesta (1990) lähtien se on määritellyt itsensä ”Pohjois-Suomen vasemmistolehdeksi”.

Lehteä on vuodesta 1945 alkaen kustantanut Kustannusosakeyhtiö Kansan Tahto Oy.