Jyväskylässä ilmestyvä Suur-Jyväskylän Lehti valittiin vuoden 2011 parhaaksi kaupunkilehdeksi. Tuomariston mielestä Suur-Jyväskylän Lehti on tuhti lukupaketti. Lehdellä on hyvin mietitty konsepti, jota seuraamalla lehti pysyy suuresta koostaan huolimatta hyvin kasassa.

Toiseksi kaupunkilehtikilpailussa sijoittui turkulainen Aamuset ja kolmanneksi Raahessa ilmestyvä Raahelainen.

Kymmenen parhaan kaupunkilehden joukkoon sijoittuivat lisäksi Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, Kaupunkilehti Tori, Kokkola-lehti, Lounais-Lappi, Uusi Rovaniemi, Vartti Etelä-Karjala ja Viikkosavo.

Vuoden kaupunkilehtijutun kirjoitti Marjo Latvanen

Vuoden kaupunkilehtijuttu on toimittaja Marjo Latvasen kirjoittama Tää on meidän juttu. Vartti Kouvola -lehden jutussa kirjoittaja on haastatellut muhevalla otteella Vartin Ikkunaan kuvattuja ihmisiä.

Toisen palkinnon juttukilpailussa nappasi Lounais-Lappi -lehden toimittaja Tiina Nousiainen jutullaan Prostituutiokohu kuuluu ja näkyy Keminmaassa. Kolmanneksi kilpailussa tuli toimittaja Taina Nuutinen Meri-Lapin Helmestä jutullaan Puhu minulle, oi ihana Peter.

 

Miss Espoo -kuva vuoden kaupunkilehtikuva

 

Toimittaja Päivi Tuovisen kuva Länsiväylän jutussa ”Miss Espoo” valittiin vuoden 2011 parhaaksi kaupunkilehtikuvaksi. Tuomarin mielestä Päivi Tuovisen otos Miss Espoo -kilpailusta on erilainen missikuva. Kuvaaja on laskeutunut kameroineen maskeeraajan kanssa samalle tasolle lattian pintaan, jolloin itse missistä näkyy kuvassa poikkeuksellisesti vain jalat. Rohkea kuvakulma kiinnittää lukijan huomion ja pysäyttää tutkimaan, mistä oikein on kyse.

Vuoden kaupunkilehtikuva -kilpailussa toiseksi sijoittui toimittaja Suvi Rintakankaan Aamuset-lehdessä julkaistu kuva Viulujen viemät ja kolmanneksi toimittaja Anu Rantosen kuva Ville-Pekan ja Markuksen trampoliinikesästä.

Kaupunkilehtikilpailun tuomaristoon kuuluvat tänä vuonna tuomariston puheenjohtajana Marja-Leena Keinänen ja jäseninä toimittajat Jussi Miettinen ja Ilkka Peltoniemi. Parhaat kaupunkilehtijutut arvioi kulttuuri- ja lehdistöneuvos Marjo Näkki. Parhaat kaupunkilehtikuvat valitsi toimittaja Jussi Miettinen.