Pelaajabarometri on Tampereen yliopiston Informaatioteiden yksikön laatima.

Tetriksen kaltainen videopeliklassikko sekä tunnetuimmat toimintapelit (Call of Duty, Grand Theft Auto) ja urheilupelit (NHL) löytyivät kärkisijoilta myös 2009 ja 2010 kyselytutkimuksissa ja ovat tällä perusteella saavuttaneet kestävän aseman näiden pelityyppien harrastajien kes- kuudessa.

Sen sijaan mobiilipeleissä Nokian matopelin on kärkipelien joukosta pudottanut älypuhelimilla pelattava Angry Birds. Pulmapelien suosio näyttää tutkimuksen valossa jo sangen pitkäkestoiselta ilmiötä

Mahjong, Sudoku ja Älypää- pelipalvelu ovat löytyneet suosikkipelien listalta kaikkina kolmena tutkimusvuotena. Myös Facebook-pelit ovat ainakin tois- taiseksi pysyneet suosikkien joukossa. Jos Farmvillen rinnalle otettaisiin muutkin Facebook-pelit, saisivat ne yhdessä 27 mainintaa.