Kumppaneiden tavoitteena on kehittää yhdessä valtakunnan johtava hyvinvointimedia, joka tarjoaa kunkin maakuntalehden ilmestymisalueella myös paikallisen näkökulman terveysasioihin ja yksilön hyvinvointiin. Palvelusta toivotaan suosittua kohtaamispaikkaa maakuntamedioiden verkkopalveluihin.

Terve24-palvelua omissa verkkomedioissaan julkaisevia maakuntamedioita ovat Kaleva, Karjalainen, Etelä-Suomen Sanomat, Ilkka, Pohjalainen, Länsi-Savo sekä Itä-Savo. Darwin Media Oy on lääkärien perustama, hyvinvointiin keskittyvä mediatalo, jonka toimipaikat ovat Oulussa ja Helsingissä. Se julkaisee tuotteita kuluttajille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Terve24-palvelu on perustettu maakuntamedioiden lukijatutkimusten perusteella lukijoiden ja suuren yleisön palvelemiseksi. Lukijatutkimusten mukaan ihmiset ovat entistä kiinnostuneempia omasta ja läheistensä hyvinvoinnista.

“Lukijatutkimusten mukaan kyse on aihepiiristä, joka kiinnostaa maakuntalehtien lukijoita. Vastaamme tähän kysyntään. Maakuntalehtien intressissä on myös se, että niiden lukijat voivat hyvin ja pysyvät entistä terveempinä”, toteaa Kalevan päätoimittaja Markku Mantila.

Palvelussa yhdistyvät terveysalan asiantuntemus ja journalistinen osaaminen. Tavoitteena on, että Terve24-palvelun käyttäjä saa luotettavaa tietoa ja nopeasti hyviä vastauksia häntä askarruttaviin kysymyksiin. Ihmiset löytävät oman hyvinvointinsa tueksi sisältöä, jota ei ole aiemmin ollut näin laajassa mittakaavassa tarjolla. Lääketieteelliset arviot palvelussa esittää aina alan asiantuntija.

”Lääkäriä palvelu ei korvaa, mutta aina terveysvinkkejä tai helpotusta oloon ei tarvitse hakea lääkäriltä tai muulta terveydenhuollon ammattilaiselta Terve24-palvelu tuo hyvinvointitiedon maakuntamedioiden kautta lähelle suomalaista kuluttajaa”, toteaa Darwin Media Oy:n ja Terve24-palvelun päätoimittaja Teemu Puhakka.

Darwin Media Oy on vastannut Terve24-palvelun valtakunnallisesta sisällöstä ja hyvinvointipalveluiden tuottamisesta. Maakuntamediat vastaavat alueellisesta sisällöstä, näkökulmasta sekä julkaisusta.