Palkinnon perusteluissa todetaan, että Tiina Merikannon ohjelmissa otetaan esiin vaikeita ja vaiettujakin asioita rohkeasti ja lämpimään sävyyn. Ohjelmat ovat tehneet näkyväksi mielenterveyskuntoutujien, muistisairaiden ja iäkkäiden ihmisten sekä heidän läheistensä elämää ja käsitellyt heidän fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvointinsa edistämistä. Tiina Merikannon ohjelmat jättävät katsojalle runsaasti ajattelemisen aihetta.

Merikannon ominta alaa ovat sosiaali- ja terveyssektorin kysymykset sekä niiden rahoitus ja lainsäädäntö. Hän on saanut tunnustusta arkojen ja
monimutkaisten, lähes jokaisen elämää jossakin vaiheessa koskettavien aiheiden avaamisesta ja ymmärrettäväksi tekemisestä.

”Aihepiiri on valikoitunut ehkä siksi, että olen kiinnostunut ihmisistä ja asioista. Haluan tietää päätösten taustoista ja siitä, miten alan
lainsäädäntö oikeasti vaikuttaa meidän arkeemme”, Tiina Merikanto kertoo.

Tiina Merikanto sai maaliskuussa 2011 Bonnierin Suuren journalistipalkinnon. Aiemmin hän on saanut ohjelmistaan mm. Vuoden muistiteko -palkinnon, Duodecim-seuran tiedottajapalkinnon ja Vuoden seniorityö -palkinnon.

Lue lisää Tiina Merikannosta
http://yle.fi/ohjelmat/kortit/silminnakija/tekijat/tiina-merikanto_223.html