Kiosked tarjoaa kaikille laillisia kuvia, jotka ovat niin sanotusti valmiiksi kioskattuja. Eli kuluttaja voi klikata kuvassa olevia ”älykkäitä kioskeja” ja ostaa niistä heti tuotteita ja palveluita. Valmiiksi kioskatut kuvat tarjoavat blogaajille, valokuvaajille ja muille verkon sisällöntuottajille paitsi maksuttomia ja laillisia kuvia, myös yksinkertaisen mahdollisuuden ansaita rahaa niiden kautta tehdyistä ostoksista.

Esimerkiksi blogaaja valitsee Kioskedin kuvapankista golf-aiheisen kuvan tuoreimpaan kirjoitukseensa. Kuva sisältää kioskeja, jotka myyvät golf-hanskoja, -mailoja ja -matkoja. Blogaaja ansaitsee komission jokaisesta sivullaan tehdystä myynnistä. Kioskit eivät häiritse blogin lukijaa, sillä ne aukeavat vain ”hotspotia” klikkaamalla.

”Tulevaisuudessa koko netti on verkkokauppa. Kutsumme tätä Web Wide Shop -ilmiöksi. Ihmiset saavat ostoimpulsseja kaikkialla verkossa, esimerkiksi nähdessään kuvan, jossa on hyvännäköinen lamppu, golf-hanska tai t-paita. Tähän saakka ihmisillä ei ole ollut keinoa saada tarkempaa tietoa tuotteista tai ostaa niitä ilman erillisiä hakuja. Verkkosisältöön liitetyt ja Kiosked-ikoneilla merkityt älykkäät kioskit avaavat ruudulle lisätietoa sekä tarjoavat mahdollisuuden ostaa tuote heti, tallentaa se ostoslistaksi, etsiä lähin ostospaikka ja jakaa tietoa tutuille – kaikki kuluttajan ehdoilla”, sanoo Kioskedin perustaja ja toimitusjohtaja Micke Paqvalén.

Tähän saakka blogaajien on ollut vaikea tietää, mitä kuvia he voivat käyttää rikkomatta tekijänoikeuksia, sillä jopa 85 prosenttia netissä käytetyistä kuvista on tällä hetkellä laittomia (Getty Images, 2011).

”Kioskedin palvelussa kaikki kuvat ovat laillisia”, Paqvalén toteaa.

”Muoti-, ja lifestyleblogit ovat erittäin suosittuja, ja niissä blogaajat kertovat jo nyt löydöistään ja kehuvat tuotteita, joista itse pitävät. Blogaajien ansaintamahdollisuudet ovat perustuneet vain mainosbannereista saatuihin tuloihin, jos siihenkään. Kioskedin kuvapankista ilmaiseksi otetun ja valmiiksi kioskatun kuvan ansiosta myös blogaajalla on mahdollisuus päästä ansaitsemaan hyvällä sisällöllään. Jokainen ostos, joka tehdään hänen blogissaan olevasta kuvasta, tuo hänelle myös tienestiä”, kertoo Kioskedin toinen perustaja ja tuotevastaava Antti Pasila.

”Tämä on vasta alkua. Kiosked tuo kohta verkkokaupat kaikkeen internet-sisältöön, juuri siihen hetkeen, jossa ostoimpulssit syntyvät. Annamme myös kaikille mahdollisuuden itse kioskata sisältöään”, Pasila jatkaa.

Lähde: www.epressi.com