– Uudistuksen jälkeen julkaisemme ainoastaan sellaiset verkkouutisiamme kommentoivat kirjoitukset, joissa on asialliset nimitiedot, kertoo Kauppalehden vastaava päätoimittaja Hannu Leinonen.

Uusi käytäntö tulee voimaan maanantaina 3.10.2011. Tämän jälkeen Kauppalehti ryhtyy julkaisemaan verkkokeskustelijoiden palstalle rekisteröitymisen yhteydessä antamat nimitiedot kaikkien uusien uutiskommenttien yhteydessä.

– Kauppalehti ei pyri muutoksella suitsimaan uutistensa kommentointia. Pyrkimyksenämme on varmistaa, että uutisten kommentointi säilyy asiallisena ja laadukkaana, sanoo Leinonen.

Uudistus koskee ainoastaan uutiskommentointia. Nimimerkkien käyttöä muualla Kauppalehden keskustelupalstalla jatketaan entiseen tapaan.

Uudistus ei tuo myöskään mukanaan muutoksia nykyiseen rekisteröitymiskäytäntöön. Voidakseen kirjoittaa kommentteja Kauppalehden uutisiin tai muualle keskustelupalstalle kirjoittajan on rekisteröidyttävä palveluun. Rekisteröinti edellyttää sähköpostiosoitteen antamista.

Kauppalehden keskustelupalsta on Suomen suurin talousaiheisiin keskittyvä keskustelupalsta, jossa on noin 40 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Palstalla vierailee viikoittain 75 000 – 115 000 eri kävijää.