Vuoden Brändinrakentaja -tunnustus annetaan joka vuosi yhdelle Mainostajien Liiton jäsenyritykselle, joka on ollut markkinointiviestinnässään esimerkillinen. Vuoden Brändinrakentajan valinnassa liiton hallitus painottaa erityisesti sitä, miten hyvin yritys on onnistunut suunnitelmallisessa ja pitkäjänteisessä brändinhallinnassa ja samalla ottanut myös huomioon tavaramerkkinäkökulman.

– Sinituotteen tunnettuun ja hyvin hallittuun brändimaailmaan on yhdistetty hienosti suomalaisille tärkeitä arvoja kuten kotimaisuus, ympäristöystävällisyys ja design, kertoo Mainostajien Liiton toimitusjohtaja Ritva Hanski-Pitkäkoski liiton hallituksen perusteluja.

Sinituotteen brändi Sini perustuu helposti lähestyttävään ja mieleenpainuvaan sanamerkkiin ja raikkaan kotimaiseen väritykseen, jotka saivat nykymuotonsa 1990-luvun alussa. Näillä elementeillä brändi on kulkenut yli 50 vuotta vanhan Sinipiika-tuotteen raivaamaa tietä suomalaisissa kodeissa ja osoittanut, että suomalaisen muotoilun vahvuudet voivat näkyä näinkin proosallisissa käyttötavaroissa. Samaa kestävää muotoilua edustaa myös konstailematon ja helposti tunnistettava logo.

Markkinointiviestinnän peruspilari Sinituotteella on pitkäjänteisyys, jonka perheyrittäjyys mahdollistaa. Valittua informatiivista linjaa on jatkettu systemaattisesti. Taloudellisesti haastavinakin aikoina Sinituote on korostanut kotimaisuutta ja vastuullista kuluttamista, jonka ydin ovat kestävät, toimivat ja yhteensopivat tuotteet. Tämä on edelleen vahvistanut brändiä ja taloudellista tulosta.

Tavaramerkkien näkökulmasta Sinituotteen kokonaisuus on toimiva ja tarkoituksenmukainen ja siten hyvä lähtökohta menestyksekkäälle brändille.

Tavaramerkkeihin ja muihin aineettomiin oikeuksiin erikoistunut Berggren Oy Ab on mukana Vuoden Brändinrakentaja -tunnustuksen saajan valinnassa antamalla arvionsa shortlistayritysten brändeihin liittyvien tavaramerkkien valinnasta, käytöstä ja suojauksesta. Lähtökohtana ovat Mainostajien Liiton säännöt ja se, missä määrin yrityksen toiminta pitkällä aikavälillä on toteuttanut liiton päämääriä eli kehittänyt asiallista ja totuudenmukaista markkinointiviestintää ja toteuttanut sitä markkinatalouden periaatteiden mukaan.

Vuoden Brändinrakentaja -tunnustus julkistettiin Mainostajien Liiton 60-vuotisjuhlassa 15.9.2011. Aiemmin tunnustuksen ovat saaneet Sinebrychoffin olutmerkki Karhu, Oras Oy ja Tikkurila Oy.