Tammi, Bonnier Kirjat, Tapisodes Ltd. ja Muste ja Valo Oy julkaisevat Tammen ensimmäisen sovellusmuotoisen sähköisen kuvakirjan Alpo löytää Alman. Teoksen on kuvittanut ja kirjoittanut rakastettu pitkän linjan kuvittaja Jukka Lemmetty ja se julkaistaan yhtä aikaa sekä suomen- että englanninkieleisenä. Teos pohjautuu Lemmetyn samannimiseen, tuoreeseen kirjaan (Tammi, 2011).

Alpo löytää Alman on eKirja-sovellus Apple- ja Android-laitteille ja se on myynnissä AppStoressa ja Android Marketissa. Kyseessä on uraauurtava kirja suomalaisilla markkinoilla.Teos on yksi ensimmäisistä sovellusmuotoisista lasten sähkökirjoista, joita Suomessa julkaistaan.

Kirjassa yhdistyvät eläinaiheinen tarina, hauskat animaatiot, jotka lapsi saa itse käyntiin painamalla kuvia näytöltä, sekä laadukas ääniraita. Kirjan voi joko lukea itse tai kuunnella ääninäyttelijän lukemana. Molempien kieliversioiden lukijat ovat näyttelijäkonkareita. Suomalaisen version äänenä kuullaan Antti Pääkköstä, englanninkielisen lukee Sean Connolly.

Alpo löytää Alman on digitaalisuuden mahdollisuudet hyödyntävä monipuolinen tuote, ei pelkkä sähköisenä luettava perinteinen kirja. Teos toimii interaktiivisena sovelluksena, johon lapsi voi osallistua, mutta se on myös jo aivan pienille lapsille sopiva satukirja, jonka voi vaikka vain kuunnella ja katsella. Se on yhtä aikaa kansainvälisen osaamisen taidonnäyte sekä kotimainen perhetuote. Jukka Lemmetyn poika, Englannissa opiskellut animaatio-ohjaaja Leevi Lemmetty vastaa kirjan animaatioista ja hänen vaimonsa, tuottajaTamsin Lyons, on mukana projektissa brittiläisen Tapisodes Ltd. -yhtiön kautta. Leevi Lemmetty ja Tamsin Lyons asuvat ja työskentelevät Irlannissa.

Alpo löytää Alman on toteutettu mielenkiintoisena kansainvälisenä yhteistyönä. Applen tuotteisiin käyvien sovelluksien monipuolinen osaaja Tapisodes Ltd. on sovelluksen tuottaja ja tekninen toteuttaja. Yksi yhtiön perustajista, Hugh Welchman, palkittiin Oscarilla animaatiofilmistä Peter & the Wolf vuonna 2008.