Pienten lasten vanhemmat ja heidän tarpeensa otetaan harvoin huomioon ravintola-, kahvila- ja tapahtuma-arvosteluissa ja -vinkeissä. Aina ei kuitenkaan ole helppoa tietää, missä voi imettää, pysäköidä lastenvaununsa, juoda alkoholittomia juomia, lämmittää lastenruokaa tai tavata ystäviään. 

Tässä on listattu 10 parasta vinkkiä voittajabloggarilta ja hänen lukijoiltaan. 

Retkeilyä ja kulttuuria

Monia vanhempia ahdistaa varmasti jo pelkkä ajatus pysäköimisestä ahtaaseen parkkihalliin riehuvien lasten ja rattaiden kanssa. Autolla Helsingin keskustaan saapuvien perheiden kannattaa pysäköidä Forumin parkkihalliin. Parkkihalli on monien lapsiperheiden mukaan niin tilava, että vauvan turvakaukaloa ulos autosta nostaessa ei tarvitse pelätä muiden autoja kolhimista.

Sinebrychoffin puisto ja sen kahvila Fanny Goes to Hollywood ovat monien lapsiperheiden kestosuosikkeja. Sinebrychoffin puistossa on tilaa liikkua, ottaa aurinko

a, käydä piknikillä ja mikä parasta: Fannyn vessaa saa vapaasti käyttää vaikka ei varsinainen asiakas olisikaan. Fannyn uudistetulla terassilla on kaksi riippukeinua, joiden alla on pehmeää hiekkaa sekä pari ulkokäyttöön soveltuvaa säkkituolia. Mukaan kannattaa myös pakata ulkoleikkeihin soveltuvia leluja. Viiden jälkeen terassilta voi siirtyä puiston mäen päällä sijaitsevan päiväkodin pihaan, jonka keinut ja liukumäet ovat päiväkodin suljettua kaikkien käytettävissä.

 Toinen mukava retkikohde on reilu kaksikymmentä kilometriä Helsingin keskustasta Tuusulanväylän lähellä sijaitseva Koiramäen Pajutalli. Koiramäen Pajutalli on vanha pihapiiri, jossa lapset voivat juoksennella, seurata pupujen elämää, leikkiä kahvilaa ja keinua. Lisäjännitystä tuovat Helsinki-Vantaalle laskeutuvat lentokoneet!

Kulttuurista kiinnostuneiden lapsiperheiden kannattaa piipahtaa Annantalon Lasten ja Nuorten Taidekeskuksessa. Keskuksessa annetaan taideopetusta, pidetään näyttelyitä ja järjestetään tanssi- ja teatteriesityksiä, jotka sopivat myös pienille lapsille. Annantalossa ei myöskään tarvitse pelätä, että nuorimmat kyllästyvät kesken esityksen – paikalle saa tulla ja paikalta saa poistua vapaasti. Lisäksi tiloissa voi lämmittää omia eväitä.

Shoppailua

Shoppailusta kiinnostuneille äideille suositellaan Bulevardilla sijaitsevaa Muy Coleccio’nia, juuri avattua pääosin espanjalaisia vaatteita myyvää liikettä. Liikkeestä löytyy iloisia ja värikkäitä vaatteita sekä äideille että 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Shoppailukierroksen jälkeen hieman rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat poiketa aivan ydinkeskustassa sijaitsevaan tunnelmalliseen Rikhardinkadun kirjastoon kuuntelemaan satuja ja runoja. Runo- ja satuhetkiä järjestetään myös ruotsiksi.

 Lastenhuonetta sisustavien vanhempien ei heti kannata rynnätä Ikeaan, vaan käydä Pakilan Työkeskuksessa (http://www.pakilanty%C3%B6keskus.fi/), jossa myydään Helsingin kaupungilta käytöstä poistuvia huonekaluja. Keskuksesta voi esimerkiksi löytää päiväkotien vanhoja kalusteita todella edulliseen hintaan. Vinkki: puiset kalusteet voi maalata haluamansa värisiksi yhdessä lasten kanssa.

 

Hemmottelua ja nautiskelua

 

Sunnuntaibrunssista haaveilevien pienten lasten vanhempien kannattaa kokeilla Viiskulman Ravintola Primulaa, joka tarjoaa brunssin puoleen hintaan vanhemmille lapsille ja ilmaiseksi perheen pienimmille. Brunssi sisältää lähes aina lasten suosimia pikkukarjalanpiirakoita. Lapsille löytyy myös värityskirjoja ja kyniä – näin lapset viihtyvät paikalla vielä syötyäänkin, ja vanhemmat voivat kerrankin nauttia aamiaisesta pitkän kaavan mukaan.

Hemmottelua kaipaavien äitien ja vauvojen kannattaa suunnata Lauttasaareen. Kätevästi bussipysäkin vieressä sijaitsevaa luomuhoitola Organic Spirit  tarjoaa sekä raskausajan- että synnytyksen jälkeistä erikoishierontaa äideille. Syksyn pimeinä iltoina piristystä ja hyvää mieltä kannattaa käydä hakemassa Suvilahdessa sijaitsevasta lämminhenkisestä joogasali Asanasta . Asana tarjoaa ympäri vuoden joogaa raskaana oleville naisille sekä yhteistä joogaa vanhemmille ja vauvoille.

Katso Helsinki-opas