Ruonala, 47, on työskennellyt viestintäalan tehtävissä ja tiedotusvälineiden palveluksessa yli 20 vuoden ajan. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri. Ruonala opiskeli Eurooppa-journalismia Pariisissa 1997-1998.

Pariisissa Ruonala aloittaa 1. marraskuuta 2011. Sitä ennen hän perehtyy tehtäviinsä ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosastolla. Ruonala siirtyy tehtävään ympäristöministeriöstä, jossa hän on työskennellyt viestintäjohtajana ja projektijohtajana.

Ruonala toimi Brysselissä lehdistövirkamiehenä Suomen pysyvässä EU-edustustossa 2004-2008. Sitä ennen hän työskenteli Brysselissä Suomen tietotoimiston EU-kirjeenvaihtajana. Aiemmin Ruonala on ollut toimittajana muun muassa Helsingin Sanomissa, Keskisuomalaisessa ja Kotkan seudun sanomalehdissä.

Pariisin suurlähetystössä Ruonalan vastuulla ovat muun muassa lähetystön viestintä ja media-suhteet. Lehdistövirkamies edistää Suomen tavoitteita Ranskassa julkisuusdiplomatian välinein ja vahvistaa maiden välistä kulttuuri- ja muuta yhteistyötä muiden suomalaisten toimijoiden kanssa.