Tuulikki Ukkola kirjoittaa, että hänen toimittajauransa alkuaikoina 1960-luvulla vanhoillislestadiolaisilla oli suviseurat Oulussa. ”Vääräuskoisena toimittajana keräsin saarna- ym. papereita, etten vain tekisi virheitä. Yhden huoneen lattialta poimin myös paperin, jossa kiellettiin oikeassa uskossa olevilta television katselu. Se oli syntiä ja saatanasta”, hän toteaa.

”Totta kai lestadiolaisten katselukielto julkaistiin Kalevassa. Seuraukset oli

vat melkoiset. Rauhanyhdistys pani suhteet poikki Kalevaan ja keskeytti Kuvaraamatun painattamisen Kalevan kirjapainossa moneksi vuodeksi. Vaikka taloudellinen menetys oli melkoinen, sen enempää päätoimittaja kuin talouspuolen johtajatkaan eivät puhuneet asiasta minulle mitään, saati että olisivat moittineet.”

Lestadiolaisten tämänhetkisessä Kaleva-boikotissa ei siis ole mitenkään uutta ja ihmeellistä. Jokainen päätoimittaja lähes 40-vuotisen toimittajaurani aikana on ollut helisemässä tämän joukon kanssa. Mutta linja on pitänyt: painostuksilla ei ole koskaan ollut mitään vaikutusta Kalevan sisältöön, Ukkola sanoo blogissaan.