”Etua.fi -palvelu on erinomainen esimerkki kotimaisista innovatiivisista palveluista, jollaisten kanssa Sanoma News haluaa tehdä molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyötä. Osaomistus yhtiössä tukee erinomaisesti Sanoma Newsin strategiaa kasvattaa digitaalisen median tarjontaansa ja tehdä yhteistyötä lupaavien ja vahvasti kasvavien start-up -yritysten kanssa”, toteaa Sanoma Newsin toimitusjohtaja Pekka Soini.

Etua.fi -palvelun kautta kuluttajat voivat saada useita tarjouksia esimerkiksi tarvitsemalleen asuntolainalle tai kulutusluotolle ja valita niistä itselleen parhaiten sopivan vaihtoehdon. Palvelun käyttö on kuluttajille täysin maksutonta ja se on tarkoitus laajentaa koskemaan useita muita finanssialan tuotteita.

Etua.fi esikäsittelee hakemukset automaattisesti ulkoisten tietokantojen, kuten Suomen Asiakastiedon ja Väestörekisterikeskuksen rekisterien, avulla. Etua.fi toimittaa hakemukset yhteistyökumppaneilleen, jotka saavat suoraan asiakasprofiiliinsa sopivia hakemuksia ja erittäin kustannustehokkaan tavan uusasiakashankintaan.

Vuonna 2008 perustettu Etua Oy toimii yhteistyössä maan johtavien finanssialan toimijoiden kanssa.

Etua kytketään osaksi Oikotie Asuntojen palvelukonseptia, joka helpottaa uuden asunnon hankkijan rahoitusvaihtoehtojen vertailua. Lisäksi suunnitelmissa on kehittää palvelua yhteistyössä Taloussanomien kanssa tuomalla palveluun erilaisia laskimia ja oman talouden neuvontapalveluita.