Toimia lehteä vastaan perustellaan sillä, että lehden katsotaan käsitelleen vanhoillislestadiolaisia ja heidän vakaumustaan vääristellen. Suuttumusta ovat herättäneet ennen kaikkea Kalevan kirjoitukset, jotka ovat käsitelleet liikkeessä julki tulleita lasten hyväksikäyttötapauksia ja niiden hoitoa.

 Osa peruuttajista on myös pahastunut liikkeen johtohenkilöitä ja -elimiä koskeviin arviointeihin.

 Lehden toimitukseen tulleissa liikkeen jäsenten soitoissa on uhattu jopa tuhansien tilausten perumisella.

Kalevan päätoimittaja Markku Mantila toteaa Kalevassa, että lehtialalla tulee silloin tällöin vastaan juttuja, jotka herättävät voimakkaita tunteita. ”Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä ilmi tulleet pedofiliatapaukset kuuluvat näihin herkkiin aiheisiin. Tiesin sen, kun aiheeseen tartuttiin. Kriittisen palautteen määrä kuitenkin yllätti.”

Lue Kalevan juttu.

Lue Kalevan lasten hyväksikäytön tuomitseva pääkirjoitus

Lue Kotimaa-lehden juttu