Kaupallisten radioiden musiikista 36 prosenttia oli vuonna 2010 kotimaisten tekijöiden tekemää (edellisvuonna 35 %). Ylen valtakunnallisen radion musiikista kotimaista oli 39 prosenttia ja maakuntaradioiden musiikista 50 prosenttia (edellisvuonna 37 ja 49 %). Luvuista kertoo Teosto nettisivuillaan.

Kaupallisten radioiden soitetuin kappale vuonna 2010 oli Jukka Immosen, Jenni Vartiaisen ja Mariskan En haluu kuolla tänä yönä. Se soi kaupallisten radioiden kanavilla yhteensä 5 232 kertaa. Kymmenen soitetuimman kappaleen joukossa oli viime vuonna poikkeuksellisesti jopa viisi kotimaisten tekijöiden tekemää kappaletta.

Ylen radioiden kymmenen soitetuinta kappaletta olivat kaikki kotimaisia. Soitetuin oli Timo Kiiskisen säveltämä ja sanoittama sekä Susan Ahon, Johanna Virtasen, Jetro Vainion ja Tom Nymanin sovittama vuoden 2010 euroviisukappale Työlki ellää (1 109 esityskertaa).

Tanssipaikoilla soitettu elävä musiikki on perinteisesti ollut Suomessa kotimaisvoittoista. Viime vuonna tanssibändien soittamasta musiikista 81 prosenttia oli kotimaista. Rauli Badding Somerjoen säveltämä ja Baddingin ja Arja Tiaisen sanoittama Paratiisi oli jälleen soitetuin kappale. Ykköspaikkansa se on säilyttänyt vuodesta 2000. Tanssilavoilla ja -ravintoloissa se soi viime vuonna 2 440 kertaa.

Festivaaleilla ja konserteissa kotimainen musiikki soi hieman harvemmin kuin tanssipaikoilla. Esimerkiksi festivaaleilla kotimaisen musiikin osuus putosi viime vuonna muutamalla prosentilla 62 prosenttiin.

Tiedot perustuvat musiikin esitystietoihin, joita Teosto saa tilaisuuksien järjestäjiltä, radio- ja tv-yhtiöiltä ja esiintyjiltä. Tietojen perusteella Teosto maksaa sekä koti- että ulkomaisille säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikin kustantajille korvaukset teosten käytöstä. Kotimaisille tekijöille Teosto maksoi aiemmin tämän kesäkuun aikana 15,3 miljoonaa euroa teosten käytöstä vuonna 2010.