Yle on tyytyväinen, että uusi hallitus on kirjannut ohjelmaansa yhtiön rahoituksen turvaamisen. Ylen toimitusjohtajan Lauri Kivisen mukaan on ilahduttavaa, että Ylen rahoituksen tärkeydestä vallitsee laaja periaatteellinen yhteisymmärrys.

 ”Ylen kannalta on erittäin arvokasta, että hallitus haluaa säilyttää rahoituksen, jolla Ylen palvelut voidaan turvata. Ratkaisu kertoo siitä, että hyvinkin erilaisia aatesuuntia edustavat puolueet arvostavat Ylen toimintaa”, toimitusjohtaja Lauri Kivinen korostaa.

”Olisi hyvä, jos hallituksen esitys rahoitusmallista saisi eduskunnassa myös opposition tuen. Laaja parlamentaarinen yksimielisyys Yleisradion tehtävästä ja julkisen palvelun rahoituksesta on Ylelle tärkeä asia”, Kivinen sanoo.

Hallitusohjelman mukaan Yleisradion rahoitus uudistetaan siten, että Ylen rooli suomalaisen kulttuurin tuottajana, moniarvoisena ja riippumattomana tiedonvälittäjänä sekä sananvapauden foorumina turvataan. Hallitus uudistaa Ylen rahoituksen mallin ja keräystavan eduskuntaryhmien yhteisen maaliskuussa 2010 hyväksytyn kannanoton mukaisesti.