”Median kilpailuympäristö on nyt osittain globaali ja meidän on pidettävä huoli, ettei kotimainen lainsäädäntö toimi tulppana media-alan menestystarinoille ja korkean osaamisen Suomelle. Suomen osaamispääoma perustuu vahvalle kirjalliselle sivistykselle, jonka perustana ovat laadukkaat sisällöt ja sisältöjen kulutusta tukeva arvonlisäkohtelu”, muistuttaa Telanne.
                                                  
Painettujen lehtien tilausten pitäminen nollaverokannassa ja painettujen kirjojen myynnin alennettu yhdeksän prosentin arvonlisäverokanta ovat Viestinnän Keskusliiton seuraavan hallituskauden päätavoitteita. ”Digitaalisten julkaisujen arvonlisäverokohtelu kaipaa myös selvittämistä, ja tarvittaviin toimiin on ryhdyttävä digitaalisten sisältömarkkinoiden edistämiseksi”, Telanne lisää.
 
Liiton muita tavoitteita tulevalle hallituskaudelle ovat kaupallisen sananvapauden puolustaminen ja Ylen julkisen palvelun roolin tarkempi määritteleminen. ”Mediamainonnan rajoittaminen ja julkisen palvelun rönsyily söisivät kaupallisen median toimintaedellytyksiä aikana, jolloin on kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta tärkeää, että alan elinmahdollisuuksista pidetään entistä parempaa huolta”, Telanne varoittaa.
 
”Suomalaiset viettävät entistä enemmän aikaa kotimaisen median parissa, median kokonaiskattavuus on tänään korkeampi kuin koskaan aikaisemmin. Ihmiset kääntävät katseensa vahvojen ja luotettavien kotimaisten mediabrändien suuntaan kaivatessaan taustoja ja lisätietoja ajassa olevista ilmiöistä ja ihmisistä. Tämä näkyi erityisesti eduskuntavaalien aikana yhteiskunnallisen keskustelun heräämisessä perinteisissä medioissa. Ei tullut some-vaaleja”, sanoo Telanne.