Esmerk Uutispalvelu, mediaseurantapalvelu Esmerk Tracking, verkkoseurantapalvelu Esmerk WebWatch, sosiaalisen median seurantapalvelu Esmerk Blog&Forum Watch sekä Esmerk Kuluttajakatsaus- ja Tulevaisuuden Yhteiskunta -raportit saivat tunnuksen merkkinä suomalaisesta työstä ja osaamisesta.

”Esmerkin uutispalvelut ovat Suomessa asiantuntijatyönä kehitettyjä ja tuotettuja palveluja, jotka korkealaatuisen ja räätälöidyn liiketoimintatiedon tarjoajana auttavat asiakkaitamme menestymään. Haluamme korostaa palvelujemme korkeaa kotimaisuusastetta ja mielestämme erittäin hyvin tunnettu Avainlippu on varmin tapa kertoa tästä. Merkki viestii asiakkaillemme vastuullisuudesta ja palvelujemme korkeasta laadusta”, sanoo Esmerkin toimitusjohtaja Ilkka Räsänen.

Peräti yhdeksän kymmenestä 15 – 74 -vuotiaasta suomalaisesta tunnistaa Avainlipun. Yhtä moni on sitä mieltä, että ostajalla on oikeus saada tietää alkuperämerkintöjen avulla, minkä maalaisen tuotteen he ostavat.

Yritysten vastaus kuluttajien vaatimuksiin on ollut vapaaehtoinen alkuperämerkintä. Avainlippu on Suomalaisen Työn Liiton myöntämä, rekisteröity ja valvottu alkuperämerkki, joka voidaan myöntää suomalaisille tuotteille tai palveluille, joiden kotimaisuusaste on toimialasta riippuen vähintään 50 prosenttia. Tunnus on käytössä noin 700 yrityksen lähes 1 500 tuotteella, tuoteryhmällä tai palvelulla.