Vuoden aikakauslehtimainostajan valitsee Aikakausmedian Mediamyyntiryhmä, joka perusteluissaan totesi, että Vuoden 2010 aikakauslehtimainostaja on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti hyödyntänyt aikakauslehtien vahvuuksia sekä onnistuneesti tavoittanut asiakkaat kohderyhmälehdillä.

Palkittava on lisäksi osannut käyttää hyvin aikakauslehteen sopivia toteutuksia. Yritys on vuoden aikana yli kaksinkertaistanut mediapanostuksensa aikakauslehdissä ja inspiroinut suomalaisia matkustamaan.

 Kaveripyyntö -mainos teki vaikutuksen ajankohtaisuudellaan

 

Vuoden aikakauslehtimainoksen, yksittäisen ilmoituksen tai ilmoitussarjan, valinnan perusteena on, että luovassa ratkaisussa on huomioitu aikakauslehden erikoispiirteet. Alan asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsi Vuoden 2010 aikakauslehtimainokseksi Suomen Punaisen Ristin mainossarjan ”Kaveripyyntö”. Mainossarjan on toteuttanut mainostoimisto King ja mediatoimisto on Dagmar.

 

Tuomariston perusteluissa todetaan, että mainos onnistui viestimään sanomaansa tämän päivän ehdoilla. Siinä uskallettiin rohkeasti lähteä tavanomaisuudesta poikkeavaan toteutukseen, jossa kaksi mediakanavaa on sulautettu yhteen. Koko oli kilpailussa poikkeava – myös pieni mainos voi olla tehokas ja pysäyttävä.

– Nyt kilpailussa oli paljon samoja mainoksia kuin edellisenä vuonna, mikä kertoo aikakauslehtimainonnan vahvuudesta – hyvä aikakauslehtimainos kestää aikaa ja toistoja. Yhteiskunnallista mainontaa oli mukana aikaisempaa enemmän, ja näiden mainonnassa uskalletaan kiitettävästi kokeilla uudenlaisia toteutuksia, toteaa tuomariston puheenjohtaja, markkinointipäällikkö Mervi Lindström.

Voittaja valittiin Aikakausmedia ADS Oy:n välityspalvelun kautta viime vuonna välitetyistä noin 20 000 mainoksesta useiden karsintakierrosten jälkeen.

 Aikakausmediaan kuuluvat kaikki merkittävät aikakauslehtikustantajat Suomessa. Yhteisöön kuuluu yli 280 suomalaista tai Suomessa toimivaa aikakauslehtikustantajaa ja -julkaisijaa, jotka julkaisevat yhteensä yli 550 aikakauslehteä tai verkkojulkaisua. Edustettuina ovat yleisölehtien, ammatti- ja järjestölehtien sekä asiakaslehtien kustantajat.