Sanomalehtien Liiton uudeksi liittojohtajaksi on valittu filosofian tohtori Jukka Holmberg, 45. Holmberg työskentelee tällä hetkellä Salon Seudun Sanomien päätoimittajana. Hän aloittaa uudessa tehtävässä viimeistään marraskuun alussa.
 
Sanomalehtien Liiton hallitus päätti valinnasta keskiviikkona 4.5.2011 Vaasassa.
 
Jukka Holmberg aloitti Salon Seudun Sanomissa vuoden 2009 alussa. Sitä ennen hän toimi Sanomalehtien Liitossa toimituksellisista asioista ja viestinnästä vastaavana johtajana.
 
Aiemmin Holmberg on työskennellyt muun muassa Väli-Suomen sanomalehtien Helsingin-toimituksen esimiehenä. Hän väitteli Jyväskylän yliopistossa vuonna 2004 sanomalehtien politiikan uutisista.
 
”Jukka Holmbergilla on vankka kokemus sanomalehtialalta. Hän tuntee myös Sanomalehtien Liiton toimintaa hyvin. Olemme vakuuttuneita siitä, että hänestä tulee erinomainen sanomalehtialan edustaja ja edunvalvoja”, sanoo Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtaja Matti Korkiatupa.
 
”Sanomalehdistö on hieno ala. Sen puolesta toimiminen on minulle sydämen ja sielun asia. Luotettavalla, kiinnostavalla ja läheisellä sisällöllä on aina kysyntää, olipa julkaisumuoto mikä tahansa. Näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa päätuote on paperilehti, mutta sen rinnalla nousee myös muiden kanavien merkitys”, Holmberg uskoo.
 
Sanomalehtien Liitto on sanoma- ja kaupunkilehtien toimialajärjestö. Se on Viestinnän Keskusliiton suurin jäsenjärjestö. Liittoon kuuluu 185 yhtiötä, 190 sanomalehteä ja 46 kaupunkilehteä.
 
Liiton vt. johtajana toimii Viestinnän Keskusliiton entinen toimitusjohtaja Håkan Gabrielsson, siihen asti kunnes Jukka Holmberg ottaa liittojohtajan tehtävät vastaan ensi syksynä.