Lieksassa ilmestynyt Karjalan Maa perustettiin vuonna 1917 ja ensimmäinen numero julkaistiin seuraavana vuonna nimellä Korpi-Jaakko. Nimi muutettiin nopeasti, ja lehti kulki Karjalan Maan nimellä loppuun saakka.

Parlamentaarinen lehdistötuki muutettiin vuonna 2008 EU:n kilpailusääntöhin vedoten tiedotus- ja viestintätueksi. Puoluesihteerit sopivat silloin, että tuki annetaan täysimääräisenä puolueita lähellä oleville lehdille ja verkkolehdille.

Vuodenvaihteessa kolme kertaa viikossa ilmestyvä lehti supistui yksipäiväiseksi ja henkilöstöä vähennettiin 11:stä viiteen.

Lopullinen isku Karjalan Maalle oli, kun keskusta päätti keskittää julkaisutukensa viime vaalikaudella yhteen verkkolehteen ja yhteen painettuun lehteen eli Suomenmaahan. 

Keskusta menettää vaalituloksen takia noin kolmanneksen viestintätuestaan eli 850 000 euroa. 

Karjalan Maa oli viimeinen keskustan maakunnallinen äänenkannattaja. Sillä oli loppuaikoina viikoittain 10 000 — 15 000 lukijaa.

Lallin toiminta ajettiin alas jo pari vuotta sitten. Vuoden alusta Keskustan Verkkoapila siirtyi yrityskaupalla osaksi Suomenmaan Kustannusta.