Mediatalo Esan vuosi 2010 oli kaksijakoinen. Liikevaihto aleni, mutta kannattavuus parani selvästi. Liikevaihtoa pienensivät erityisesti arkkipaino Tammer Printin myynti Tampereella ja luopuminen Planeetta 10:stä Helsingissä. Liikevaihto oli 41,4 miljoonaa euroa, jossa vähennystä edellisvuodesta oli noin 10 prosenttia. Jatkuvien toimintojen liikevaihto pysyi suunnilleen ennallaan.

 Paperin hinta halpeni ja henkilöstömäärä väheni, joten kulut pienentyivät noin seitsemän miljoonaa euroa. Liikevoitto yli kolminkertaistui 2,5 miljoonaan euroon. Rahoituskuluja oli niukasti, joten voitto ennen satunnaiseriä oli niin ikään 2,5 miljoonaa euroa.

 – Vuosi oli selvästi edellistä parempi, vaikka Päijät-Häme pääsikin nousuun hieman muusta maasta jäljessä. Tältäkin vuodelta odotamme tulosparannusta, ja erityisesti syksystä on tulossa kaupallisesti hyvä, toimitusjohtaja Jukka Ottela ennakoi, viitaten muun muassa kauppakeskus Valon ja Karisman avauksiin.

 Viime vuonna Etelä-Suomen Sanomissa vietettiin 110-vuotisjuhlia työn parissa monikanavaista uutisointia ja käyttäjälähtöistä sisällöntuotantoa korostaen. Yksi tämän vuoden tärkeistä kehityshankkeista on sanomalehden tarjoaminen iPadin ja muiden lukupäätteiden avulla. Etelä-Suomen Sanomien ensimmäisten lukupääteversioiden arvioidaan valmistuvan vuoden lopulla.

 – Sanomalehti elää hyvin, mutta verkon asema vahvistuu koko ajan. Tänä vuonna sähköisten välineiden mainosmyynti on ollut noin 50 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten. Uskon, että tämän vuoden lopulla jo 10 prosenttia mediatuloista tulee sähköisistä välineistä, Ottela arvioi.

 Ottela kiittää yhteistyötä Väli-Suomen sanomalehtien kanssa ja uskoo sen laajenevan sähköiseen mediaan. Kyse on kuitenkin enemmän kustannusten jakamisesta ja yhteisestä kehitystyöstä, jonka hedelmät näkyvät lukijoille, katsojille ja kuulijoille entistä kattavampana uutisointina, jossa on vahva paikallinen kärki.

 – Meidän ydintehtävämme on aina palvella oman alueemme ihmisiä ja tarjota sitä, mikä heille on tärkeää, toimitusjohtaja tähdentää.