Kauppa vaatii Suomen ja Latvian kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Hyväksyntöjä odotetaan huhtikuun aikana.

Sanoma kirjaa kaupasta noin 50 milj. euron kertaluonteisen myyntivoiton vuoden 2011 toisen neljänneksen tulokseensa.

 Vuonna 2010 elokuvatoimintojen liikevaihto oli 88,6 milj. euroa ja liikevoitto 8,4 milj. euroa. Kauppaan sisältyy Finnkino Oy ja sen tytäryhtiöt AS Forum Cinemas, SIA Forum Cinemas ja UAB Forum Cinemas sekä kolme näihin liiketoimintoihin liittyvää kiinteistöä Suomessa ja Latviassa. Elokuvatoiminnot työllistävät noin 620 henkeä (kokoaikaisiksi muutettuna).

 Kauppa on osa Sanoman strategiaa, jonka mukaan se keskittää liiketoimintaansa ja panostaa erityisesti kuluttajille ja yritysasiakkaille suunnattuihin mediatuotteisiin ja oppimisratkaisuihin.

”Mediaympäristö muuttuu nopeasti. Vastataksemme tähän muutokseen ja voittaaksemme uusilla markkinoilla keskitymme yhä enemmän kuluttajille ja yrityksille suunnattuihin mediatuotteisiin sekä oppimisratkaisuihin”, Sanoman toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen sanoo.

Toteutuessaan elokuvatoimintojen myynnin arvioidaan vaikuttavan Sanoma Traden ja Sanoma-konsernin vuoden 2011 näkymiin. Sanoma Traden liikevaihdon ja -voiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan laskevan selvästi vuonna 2011. Aiemmin liikevaihdon ennakoitiin kasvavan hieman ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä nousevan selvästi.

Kaupan seurauksena Sanoma-konsernin liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioidaan laskevan hieman vuonna 2011. Aiemmin liikevaihdon ja liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä arvioitiin olevan edellisvuoden tasolla.