Demarisympatioista tunnettu Aarno ”Loka” Laitinen kirjoittaa Iltalehden kolumnissaan, että HS:n päätoimittaja Mikael Pentikäinen on kova äärikeskustalainen. Siinä on kuulemma syy demarien kannatuksen laskuun pääkaupunkiseudulla. Laitinen toimi takavuosina Hesarin poliittisen toimituksen päällikkönä, joten hän ilmeisesti tietää, että aiemmin demarien tukeminen ei ollut ainakaan kiellettyä.

Näin Loka päästelee: ”On pakko onnitella kepua onnistuneesta kaappauksesta, kun se sai sijoitetuksi oman miehensä Helsingin Sanomien päätoimittajaksi. Hesarin äärikeskustalainen päätoimittaja Mikael Pentikäinen kuului samaan city-kepulaisten salaseuraan, joka teki Mari Kiviniemestä puolueen puheenjohtajan ja pääministerin sekä yrittää tehdä Olli Rehnistä tasavallan presidentin.”

”On ollut hauska seurata Helsingin Sanomia kepulaisen päätoimittajan alaisuudessa. Ällistyttävän nopeasti hän on sa

anut lehden kääntymään kepun äänenkannattajaksi, ja jostakin syystä saman kustantajan lehti Ilta-Sanomatkin on alkanut palvoa pääministeri Kiviniemeä.”

Kun Sanoman hallitus pudotti Pentikäisen Sanoma News Oy:n toimitusjohtajan pallilta päätoimittajaksi, journalistien keskuudessa hämmästeltiin, mistä nyt on oikein kyse. Kaikki nimittäin tietävät Pentikäisen aktiiviset kepu-taustat ja senkin, että hänet Wikipediassa luokitellaan vanhoillislestadiolaiseksi. Olisikohan lehden perustaja Eero Erkko, joka oli nuorsuomalaisen liberalismin tukipilari, koskaan osannut arvata, että jonain päivänä lehden ruoriin astuu mies, joka on tämän aatesuunnan täydellinen vastakohta.

Kun luin viime sunnuntain Hesarista Pentikäisen kolumnin, päättelin, että tämä mies on kaikkea muuta kuin aito kepulainen. Niin kovasti hän oli aluepolitiikkaa ja maakuntien kehittämistä vastaan. Hän arvosteli sinällään aika puisevassa tekstissään armeijan kasarmien pysyttämistä eri puolilla Suomessa. Hän oli kenraalien kanssa samaa pataa, että maakunnissa ei tarvita kasarmeja.

En ole aivan samaa mieltä, että Pentikäisen kepulaisuus näkyisi noin räikeästi lehden sisällössä kuten Loka maalailee. Mielenkiintoisempi kysymys on, kestääkö stadilaisen Hesarin maine tuollaista kepu-röykytystä? Tykkäävätkö yhtiön osakkeenomistajat päätoimittajaan kohdistuvasta ilkeästä julkisesta arvostelusta tilanteessa, jossa lehden levikki vain laskee ja kun jokaisesta Punavuoren lukijastakin olisi nyt pidettävä kynsin hampain kiinni?

pv-kuva-350x200.jpg