Syksyn Pahvin shortlistalle nousi 10 mainostajan työt. Kilpailussa olivat mukana kaikki loka-, marras- ja joulukuussa Helsingin Sanomissa julkaistut ilmoitukset.

 Tuomaristo perusteli valintaa seuraavasti:

”Isä, rakastan sinua…- mainos on vähäeleinen ja hyvin kirjoitettu. Toteutus on uutta toimialalla ja poikkeaa edukseen alan mainonnasta. Suunnittelu ja toteutus on viimeistelty. Mainos on ajankohtainen ja tulossa olevaa Isänpäivää on hyödynnetty taitavasti. Voiko rakkautta isään mitata lahjan arvolla? Kyllä, ainakin Clas Ohlsonin toteuttamalla tavalla.”

Tuomaristossa työskentelivät toimitusjohtaja Jukka Järvinen B9, AD Risto Sihvo DDB, AD Marko Muona Family ja asiakkuusjohtaja Sami Haukioja Recommended.

Clas Ohlsonin mainoksen tekijätiimi: Reklambyrå Garbergs: AD Lotta Mårlind, copywriter Johan van der Schoot, grafisk form Jacob Frisk, produktionsledare Lotta Thunved, projektledare Pernilla Berg; Clas Ohlson: markkinointipäällikkö Petter Eklund, markkinointikoordinaattori Joacim Hallberg, copywriter/kääntäjä Heli Löflund, Hans Löflund ja Anna Färm; mediatoimisto Vizeum: Connections Manager Aleksi Lehtonen Media Planner Liisa Ingman

 Talven muut shortlistatut:

Ilta-Sanomat Pop-tähti ja Jalkapallotähti hasan & partners, Kalevala Koru My Saaga PHS, Mainostoimisto PHS Maa ilman mestareita, Plan Suomi Säätiö Koska olen tyttö hasan & partners, Rovio Ltd ja Helsingin Sanomat Angry Birds, Sanoma Magazines Finland Aku Ankka Minäkö menettäisin malttini ja Oliko tänään viimeinen päivä tehdä jotain Bob Helsinki, Tapiola Puolessa tunnissa saat ihmeitä aikaan Family, Veikkaus Oy Potti ei mahdu PHS, Helsingin Sanomat iPad-muuri hasan & partners. Clas Ohlsonin lisäksi yleisöäänestykseen pääsevät Ilta-Sanomien Jalka ja PHS:n Maa ilman mestareita.

Vuoden 2010 Pahvi-yleisöäänestys käynnistyy maaliskuun lopussa

Pahvi on MTL:n ja Helsingin Sanomien ilmoituskilpailu, jonka tavoitteena on edistää hyvän sanomalehtimainonnan suunnittelua. Kisaan osallistuvat automaattisesti kaikki Hesarissa julkaistut ilmoitukset. Ammattilaisraati arvioi mainonnan neljä kertaa vuodessa ja palkitsee kevään, kesän, syksyn ja talven parhaan ilmoituksen Pahvilla. Kilpailu huipentuu kerran vuodessa yleisö-äänestykseen, jossa on mukana 12 ilmoitusta.