Rautaruukki halusi parantaa asiakkaidensa palvelua uudistamalla asiakas- ja sidosryhmälehtensä Inlinen. Lehti ilmestyy osittain lokalisoituna suomeksi, englanniksi, saksaksi, puolaksi, venäjäksi ja ruotsiksi. Ruukki kilpailutti suurimmat asiakasmediatoimistot, joista vakuuttavimman kokonaisratkaisun tarjosi Dialogi.

”Dialogi osasi rakentaa asiakkaitamme parhaiten palvelevan yhteydenpitomallin ja vakuutti meidät korkeatasoisena tekijänä, liiketoiminnallisten hyötyjen merkitystä unohtamatta. Tärkeä osa ratkaisua oli myös sisällöntuotannon jalostaminen digitaalisiin välineisiin”, kertoo viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Anne Pirilä.

Dialogissa iloitaan uudesta kumppanista. ”On erittäin antoisaa tehdä julkaisuja 27 eri maassa toimivan suuryrityksen kanssa. Ruukin kaltainen kunnianhimoinen asiakas mahdollistaa täysin uudenlaisten liiketoimintaa tukevien asiakasmedioiden kehittämisen”, kertoo myyntijohtaja Maarit Pojanluoma.

Pian yhteistyön käynnistymisen jälkeen Ruukki siirsi Dialogin kustannettavaksi myös sisäisen Into-lehden. Se ilmestyy suomeksi, englanniksi, puolaksi, venäjäksi, unkariksi ja ruotsiksi. Ensimmäiset uudistuneet lehdet ilmestyvät näinä päivinä. Hienosti käyntiin lähtenyt yhteistyö on poikinut myös aivan uuden julkaisun kotimaisen vesikattoliiketoiminnan tueksi.