Kiinan poliisi on kehottanut ulkomaalaisia toimittajia olemaan raportoimatta mahdollisista mielenosoituksista. Poliisi kehottaa toimittajia pysymään poissa kohteista, joihin on kutsuttu koolle mielenosoituksia, Yleisradio uutisoi.

Viranomaiset vaativat toimittajia olemaan menemättä kukkamielenosoituspaikoille ja raportoimatta asiasta. Mielenosoituspaikoille meneviä toimittajia kohdellaan tästä lähin mielenosoittajina ja heiltä voidaan siten evätä työlupa kokonaan.

Viranomaiset vaativat lisäksi myös tiedotusvälineitä luovuttamaan mielenosoituspaikoilta keräämänsä kuva- ja äänimateriaalin poliisille.

Kiinan poliisin ja ulkoministeriön edustajien kuulusteluissa on ollut lukuisia ulkomaisia toimittajia. Sunnuntaina Pekingin poliisi myös pahoinpiteli uutistoimisto Bloombergin toimittajaa Pekingissä