Radiotutkimuksen mukaan viikon aikana radio tavoittaa lähes 4,6 miljoonaa suomalaist

Suomalaisilla on käytössään 15 miljoonaa radiovastaanotinta. Radiovastaanottimia kotitalouksissa on keskimäärin kuusi, kun vastaanottimiksi lasketaan myös digiboksit, mp3-soittimet, autoradiot, tietokoneet ja radiolliset kännykät. Kymmenen prosenttia suomalaisista kuuntelee radiota viikoittain netin kautta. Suurin osa kuuntelusta tapahtuu silti perinteisten FM-vastaanottimien kautta.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset kuuntelevat joka päivä radiota keskimäärin 3 tuntia 10 minuuttia. Radiolla on yli miljoona kuuntelijaa klo 7.00–16.30 välisenä aikana. Radiota kuunnellaan tasaisesti ympäri vuoden.

Radion kokonaiskuunteluaika jakaantuu melko tasan Ylen kanavien (53 %) ja yksityisten kanavien (47 %) kesken. Kuunnelluimmat kanavat ovat viimevuotiseen tapaan Ylen Radio Suomi 37 prosentin ja Radio Nova 11 prosentin kanavaosuudel