FIGMA kokosi ammattilaisraadin valitsemaan kuluneen vuoden parhaat pelit.

Pelimies on henkilö, mies tai nainen, joka pelaamisellaan tuottaa riemua itselleen ja kanssaihmisilleen. Pelimies on  nykyisten pelitrendien mukaan erittäin sosiaalinen ja liikkuva ihminen. 

 FIGMA julkisti 10-vuotisjuhlissaan kaksi vuotta sitten suomalaisen pelialan kunniamaininnan, Peliluolan. Peliluolaan kutsuttiin tänä vuonna toimitusjohtaja Ilari Kuittinen erityisistä ansioista pelialan kehittämisestä. Aikaisempina vuosina Peliluolaan kutsutut ovat Vesa Artman, Petri Lehmuskoski, Tuija Lindén ja Sauli Numminen ja Thomas Puha.

 FIGMA ry palkitsi VPD:n vuoden pelikauppana ansiokkaasta työstä suomalaisen pelikaupan ja oman toiminnan edelleen jatkuvasta kehittämisestä. Palkinnon vastaanottivat Mikko Nevalainen ja Jani Vepsäläinen.

 FIGMA haluaa uudella palkinnolla painottaa myymälähenkilökunnan osaamista ja pelituoteryhmään panostamista. Tämän palkinnon voi voittaa mikä tahansa pelejä myyvä myymälä. Vuoden 2010 pelimyymälänä palkittiin Prisma-ketjun Porin, Mikkolan myymälä. Palkinnon vastaanottivat Sami Koivisto ja Antti Laitinen.

 Suomen peliohjelmisto- ja multimediayhdistys FIGMA ry:n jäseniä ovat ALSO, AMO, Electronic Arts, Microsoft, Namco Bandai, Nordic Softsales, Nordisk Film, PAN Vision, Sony Computer Entertainment Europe ja Warner Bros.

 FIGMA julkaisee Suomen virallista listaa. Suomen suosituimpien pelien lista julkaistaan kahden viikon välein. FIGMA julkaisee jäsentensä pelimyyntitilastot kolmen kuukauden välein. Lista ja pelimyyntitilastot: www.figma.fi