Talentum on ensimmäisenä suomalaisena ammattikirjakustantajana tuonut bisneskirjat sähköisenä lukijoiden ulottuville. Talentumin kustantamista ammattikirjoista ensimmäiset 28 ovat nyt ladattavissa sähköisiin lukulaitteisiin. Jatkossa suurin osa uusista bisneskirjoista julkaistaan perinteisen painetun kirjan lisäksi myös e-kirjana.

”Talentumilla on pitkä kokemus ammatillisen tiedon verkkojulkaisemisesta muun muassa www.suomenlaki.com–verkkopalvelussa. Olemme valmistelleet ammattikirjojamme sähköisiin lukulaitteisiin sopiviksi jo jonkin aikaa. Laitteet ovat alkaneet yleistyä vasta viime kuukausien aikana ja ensimmäiset suomalaiset e-kirjojen latauskaupat avattiin loppuvuodesta 2010, joten oli oikea aika tuoda sähkökirjat markkinoille”, sanoo kirjamyynnistä vastaava päällikkö Veli-Pekka Matilainen.

”Nopeasti omaksuttaviin ammattikirjoihin sähköiseltä lukulaitteelta lukeminen sopii hyvin”, Matilainen jatkaa.

 ”Ladattavan sähkökirjan hinta on lähellä painetun kirjan hintaa. Sisällön tuotanto maksaa yhtä paljon julkaisumuodosta riippumatta, ja kirjojen verokohtelu on erilainen”, selittää kustannuspäällikkö Heikki Hiltunen.

Lukulaitteissa luettavien sähkökirjojen tiedostosuojauksessa käytetään alan standardin mukaisia menetelmiä. Tämä palvelee niin lukevaa asiakasta kuin tekijänoikeuksien haltijoita.

Talentumin sähkökirjat julkaistaan epub–formaatissa ja niitä voidaan lukea useimmilla markkinoilla olevilla lukulaitteilla. Talentumin kustantama MikroPC-lehti vertaili sähkökirjojen lukulaitteita joulukuun numerossaan 12/2010.

Kattava listaus Talentumin saatavilla olevista e-kirjoista ja tiedot ostopaikoista löytyvät osoitteesta www.talentumshop.fi.