Television alueuutisissa nähtävät jutut menevät jatkossa entistä lähemmäksi tavallista ihmistä, ja ne rakennetaan usein tarinan muotoon. Samalla lähetysten studioilme uudistuu ja alueellisten verkkosivujen ilme yhtenäistetään tv-lähetysten ilmeen mukaiseksi.

”Vuonna 2009 tekemämme tutkimuksen perusteella yleisö toivoi alueuutisilta entistä vahvempaa paikallisuutta ja läheisyyttä. Tähän toiveeseen haluamme nyt vastata”, sanoo alueellisen uutistoiminnan päällikkö Marita Porrassalmi.

Myös visuaalinen ilme on uusittu ihmisläheisyyttä silmälläpitäen. Poikkeuksena on Uudenmaan uutisten studio, koska sen lähetys tehdään Pasilassa uutisstudion tiloissa. Siellä visuaaliset uudistukset ovat vähäisempiä.

Alueelliset uutislähetykset tavoittavat alkuillasta arkisin yli 25 prosenttia televisionkatsojista. Alueiden nettisivuja käytti vuoden 2010 lopussa puolestaan noin 350 000 eri kävijää viikoittain. Edelliseen vuoteen nähden kävijämäärä on kaksinkertaistunut.