HS epäilee, että kimmoke Tampereen televisiotuotannon lopettamiseen on syntynyt viimeaikaisista virheistä pääministerin vaalirahoja koskevassa ajankohtaisohjelmassa. Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen sanoo HS:ssä, että ”tärkeää ajankohtaisjournalismin kannalta on se, ettei sitä johdeta eri säännöillä eri alueilla”.

 Kivisen mukaan Tampereen isojen studioiden tyyppisiä tiloja Yle ei todennäköisesti tarvitse enää 5-7 vuoden kuluttua, kun Helsinginkin isot studiot ovat vajaakäytössä.

 HS:n mukaan useampikin Ylen Helsingissä työskentelevä toimittaja on pitänyt yllä käsitystä, että Tampereella ohjelmia tekevät boheemit vasemmistolaiset. Samaan hengenvetoon he korostavat Helsingin päänsä tehokasta ja tarkkaa uutiskonetta.

 ”Tampereen yleläisten suusta puolestaan voi kuulla, että Tampereella tehdään kriittistä ja rohkeaa journalismia samaan aikaan kun Helsingissä oikeistotoimittajat luuhaavat liikaa valtaapitävien kanssa”, Teemu Luukka kirjoittaa HS:ssä. (29.1.2011, s. C8)

Nuolen kärki Tampereella osoittaa luonnollisestikin ajankohtaistoimituksen päällikköön, Jyrki Richtiin, joka on takavuosilta tunnettu taistolaisaktiivi. Hän on joutunut tavan takaa vastaamaan toimituksensa kriittisen journalismin aiheuttamista seurauksista.