”Ymmärrämme tavoitteen vähentää nuorison alkoholinkäyttöä. Mainonnan rajoittaminen ei kuitenkaan ole tehokas keino, vaan mielestämme ongelmien lumelääkintää”, toteaa Viestinnän Keskusliiton toimitusjohtaja Håkan Gabrielsson.

 ”Mainonnan rajoittaminen on tiedotusvälineille aina vakava asia. Kun eri medioita kielletään julkistamasta mainontaa, niiltä viedään toiminnan edellytyksiä”, hän korostaa.

 ”Mainonnan kieltäminen tai rajaaminen tuotetietoihin ei poista alkoholiin liittyviä erilaisia mielikuvia. Nuorten mielikuvat alkoholista syntyvät monista syistä, kuten vanhempien ja muiden aikuisten vanhempien esimerkistä. Pitkäjänteisellä valistuksella ja tiedotuksella voidaan saada alkoholihaittojen vähentämisessä parempia tuloksia kuin mainosrajoituksilla. Media kantaa tässä suhteessa hyvin yhteiskunnallisen vastuunsa”, Gabrielsson sanoo.