”Viestintäala elää mielenkiintoista muutoksen aikaa. Valtteri Niirasella on monipuolinen kokemus viestintäalasta sekä syvällistä asiantuntemusta usealla kriittisellä alueella kuten tekijänoikeuden, sananvapaus- ja EU-lainsäädännön alalta. Hän on osaava, määrätietoinen ja sitoutunut henkilö johtamaan Viestinnän Keskusliittoa. Hänen kansainvälinen taustansa sopii erinomaisesti siihen kilpailutilanteeseen missä toimiala tällä hetkellä on”, sanoo Viestinnän Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Kai Telanne.
 
Niiranen työskenteli vuosina 2004–2010 Brysselissä, ENPA – European Newspaper Publishers’ Associationin toimitusjohtajana. ENPA:ssa hän vastasi eurooppalaisten sanomalehtien lainsäädännöllisestä ja viestintäpoliittisesta edunvalvonnasta sekä organisaation johtamisesta.
 
Ennen ENPA:a hän työskenteli Viestinnän Keskusliiton lakiasioista vastaavana johtajana, Aikakauslehtien Liiton toimitusjohtajana sekä Graafisen Teollisuuden Liiton, Sanomalehtien Liiton, Suomen Kustannusyhdistyksen ja Aikakauslehtien Liiton yhteisenä tekijänoikeus- ja medialainsäädännön asiantuntijana.

”Medialla ja graafisella teollisuudella on merkittävä sivistyksellinen ja kulttuurillinen rooli suomalaisessa yhteiskunnassa. Olen iloinen ja innostunut saadessani palata takaisin Viestinnän Keskusliiton palvelukseen kuuden Brysselissä vietetyn vuoden jälkeen. Ensi vuosi on erittäin tärkeä media-alan toimintaedellytysten kannalta. Eduskuntavaalit ja uusi hallitusohjelma tulee olennaisesti vaikuttamaan suomalaisen median ja graafisen teollisuuden menestymiseen ja työllisyyteen tulevina vuosina”, sanoo Niiranen.
 
Viestinnän Keskusliiton vuodesta 2002 toiminut, nykyinen toimitusjohtaja Håkan Gabrielsson jää eläkkeelle työskenneltyään yhteensä yli 35 vuotta Viestinnän Keskusliitossa ja Sanomalehtien Liitossa.