iPadiin on saatavilla suomalaista aikakauslehti-, kirja- ja sanomalehtisisältöä. Tarjonta on vielä rajoitettua, mutta kustantajat kehittävät parhaillaan uusia palveluita. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa sisältöjä pystytään tarjoamaan kaikille erilaisille lukulaitteille ja tableteille ja kuluttaja voi päättää, millaista laitetta haluaa käyttää, toteaa Viestinnän Keskusliiton kehitysjohtaja Helene Juhola.

Otavamedian lehdistä Suomen Kuvalehti, Suosikki, Tekniikan Maailma ja Anna julkaistaan säännöllisesti iPad-lukijoille. Seuraamme sähköisten lukulaitteiden yleistymistä ja olemme mukana kehittämässä uutta jakelukanavaa lehdillemme, sanoo Otavamedian toimitusjohtaja Alexander Lindholm.

Sanoma Magazinesin lehdistä Gloria on jo saatavissa iPad-versiona. Lähipäivinä joukkoon liittyy muun muassa Tietokone-lehti. Muitakin julkistuksia on luvassa eri kustantajilta lähiaikoina. Muun muassa Helsingin Sanomilta on tulossa maksullinen iPad-versio.

Suomalaiset kirja-, aikakauslehti- ja sanomalehtikustantajat ovat yhdistäneet voimansa kaksivuotisessa eReading Services -projektissa. Tavoitteena on luoda sisältö- ja kuluttajalähtöinen tapa maksullisen mediasisällön jakelemiseksi sähköisillä lukulaitteilla.  Hankkeeseen osallistuvat merkittävimmät kustannusalan toimijat ja tutkimuslaitokset, muun muassa Sanoma, Alma Media, Otava, Talentum sekä VTT ja Aalto-yliopisto. Lisäksi mukana on kirjakaupan, äänituotannon ja ohjelmistoalan yrityksiä sekä kansalliskirjasto yhdessä opetusministeriön kanssa.

eReading Services -projektin kokonaisbudjetti vuonna 2010 on 1,5 miljoonaa euroa, josta 45 prosenttia tulee hankkeeseen osallistuvilta yrityksiltä ja tutkimuslaitoksilta ja loppu Tekesiltä. eReading Services on osa laajempaa Next Media -tutkimuskokonaisuutta, jolle Tekes on myöntänyt tänä vuonna 3,8 miljoonan euron rahoituksen.