Keskisuomalainen otti ensimmäisenä sanomalehtenä käyttöön verkkolehdessään palvelun, jossa kuluttajat voivat ostaa lukuoikeuden yksittäiseen juttuun nettikukkaron avulla. Hinta oli muutamia kymmeniä senttejä jutulta. Tarjolla oli 5-7 juttua päivässä nanomaksulla.

“Potentiaalimme eli markkinamme maakuntalehtenä oli niin pieni, että käyttäjiä tuli vain muutamia satoja”, Mervola kertoo.

Sinällään APE-kukkaron avulla suoritettava nanomaksu on teknisesti toimiva ratkaisu, hän toteaa.

Mervolan mukaan lukijat eivät osta lukuoikeuksia yksittäisiin juttuihin, koska lehti ei toimi tällä tavalla. Lehti ostetaan kokonaisena palveluna, hän perustelee. Keskisuomalainen aikoo jatkossa myydä maksullisena lukijoille sisältöä eri tavalla kuin yksittäisjuttuina.

APE-kukkaro on tänä vuonna markkinoille tuotu suomalainen mikromaksujen suorittamiseen tarkoitettu ratkaisu, jota mediatalot ovat ottamassa käyttöön kukin omien tarpeidensa mukaan. APE-kukkaro toimii siten, että lukija lataa joko verkkopankin kautta tai kännykällä rahaa APE-kukkaroon, josta voi nostaa rahaa sisällön ostoon.

Lue KSML:n uutinen palvelun käyttöönotosta.