Haudatuksi ideaksi luokiteltu mobiilitv tekee nyt uutta tulemista yksityisten pienyritysten kautta. Rohkea startup Booxmedia Oy lanseeraa helppokäyttöistä live-tv:tä nyt myös iPhoneen symbian-puhelinten lisäksi. “Vastaanotto on myönteinen ja sovelluksen latauksia tulee paljon”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jukka Sintonen.

Sintonen ei kuitenkaan halua paljastaa tarkkoja käyttäjälukuja, koska vuoden alussa lanseerattu palvelu on beta-vaiheessa. Yhtiö on kuitenkin tyytyväinen hyvään alkuun. Palvelua pyörittää Booxmedia Oy, jonka taustalla ovat Nokiassa toimineet ammattilaiset.

Booxtv näyttää Yleisradion neljää kanavaa suorana sekä  kahdeksaa muuta vain tallenteina. Alkuvaiheessaan koekäyttö on maksutonta. Kokeilun jälkeen palvelu maksaa 5,99 euroa kuukaudessa.

Mediaviikon käyttökokemuksien perusteella kuvan laatu ja palvelun taso on varsin hyviä. Myös käyttöönotto ainakin iPhonella on nopeaa ja joustavaa. ”Tämä on mahtava. Loistava esimerkki, että mobiili-tv ei todellakaan ole hieno tekninen ratkaisu vaan toimiva palvelu”, toteaa Mediaviikon koekäyttäjä, jolla on päätelaitteena iPhone4.

Viestintäviraston mukaan mobiilitelkkari tarvitsee Suomessa televisiomaksuluvan. Jos kotitaloudessa on yksi maksettu lupa, sen perusteella kaikki kotitalouden jäsenet saavat ilman lisälupaa katsoa mobiilitelkkaria luvallisesti.

 

 

 

 

”Alkuvaiheessaan käyttö on maksutonta. Kokeilun jälkeen palvelu maksaa 5,99 euroa kuukaudessa.