Viitasaaren Seutu voitti Sanomalehtien Liiton järjestämässä Paikallislehtikilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Tuomariston mielestä Viitasaaren Seutu on reippaasti paikallinen lehti, joka on pakko avata.

Yksipäiväisten lehtien kunniamaininnat menivät viime vuoden ykköselle Laukaa-Konnevedelle sekä Limingassa ilmestyvälle Rantalakeudelle.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvistä paikallislehdistä parhaana palkittiin sastamalainen Tyrvään Sanomat, joka sai kiitosta oivaltavista näkökulmista, toimituksen kehittämistä juttuformaateista ja hallitusta ulkoasusta.

Kaksipäiväisissä lehdissä kunniamaininnan saivat Huittisissa ilmestyvä Lauttakylä ja suonenjokelainen Paikallislehti Sisä-Savo.

Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjassa voittajaksi nousi Ahvenenmaalla ilmestyvä Nya Åland. Tuomaristo kiitteli lehden isoja uutisia ja puheenaiheita, niihin on selvästi panostettu. Lehden vahva lukijasuhde näkyy lukijoiden omilla palstoilla.

Raahen Seutu ja Ålandstidningen nappasivat sarjan kunniamaininnat.

Paikallislehtikilpailun tuomaroinnista vastasi riippumattomana toimittajana työskentelevä Mikko Honkala. Hänen apunaan olivat viime vuoden kilpailussa menestyneistä lehdistä kutsutut tuomarit. Paikallislehtiä edustaneet tuomarit arvioivat lehtiä eri sarjoissa kuin missä heidän omat lehtensä mahdollisesti kilpailivat.

Sanomalehtien Liiton järjestämään paikallislehtikilpailuun osallistui 95 lehteä.

Parhaat paikalliset verkkopalvelut

Paikallislehtikilpailun yhteydessä palkittiin myös paikallislehtien parhaat verkkosivut.

Nya Åland menestyi verkossakin. Vuoden 2010 parhaaksi paikalliseksi verkkopalveluksi valittiin Nya Ålandin verkkopalvelu nyan.ax. Kunniamaininnat menivät Borgåbladetin ja Östra Nylandin yhteissivustolle ostnyland.fi sekä Loviisan Sanomien verkkopalvelulle loviisansanomat.net.

Parhaat paikallislehdet palkitaan Sanomalehtien Liiton Paikallislehtipäivillä Laukaassa 4.11.