”Media yhdistyy. Painettu media, verkkopalvelut ja televisio lähentyvät toisiaan jatkuvasti. Uskon vakaasti, että Sanoma Entertainmentin ja Sanoma Magazinesin yhdistäminen auttaa meitä vastaamaan paremmin asiakkaiden ja mainostajien tarpeisiin”, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Hannu Syrjänen.

Sanoma Entertainment -liiketoimintaryhmään kuuluu suomalainen televisio- ja radiotoimintaan keskittyvä Nelonen Media ja verkkopelipalveluja tuottava Sanoma Games. Sanoma Entertainmentistä tulee yksi Sanoma Median liiketoiminnoista. Jatkossa Sanoma Entertainmentin toimitusjohtaja Anu Nissinen vastaa televisiotoiminnoista ja verkkopelipalveluista ja raportoi Sanoma Median toimitusjohtajalle Eija Ailasmaalle. Järjestelyllä ei arvioida olevan vaikutuksia henkilöstön lukumäärään.

”Sanoma Median tavoitteena on olla markkinajohtaja valituilla eurooppalaisilla mediamarkkinoilla. Sanoman TV- ja verkkopelitoimintojen yhdistäminen nykyiseen tuote- ja palveluportfolioomme antaa Sanoma Medialle erinomaisen aseman matkalla kohti asetettuja kasvutavoitteita ja markkinajohtajuutta muuttuvassa mediamaailmassa”, sanoo Eija Ailasmaa.

”Tämä on jännittävä tilaisuus. Sanoma Median osana meillä on erinomaiset mahdollisuudet laajentaa TV- ja verkkopelitoimintaamme uusille markkinoille Euroopassa”, Anu Nissinen jatkaa.

Järjestely on osa Sanoman strategiaa, jonka tavoitteena on uudelleenorganisoida Sanoman liiketoimintoja muuttuvien asiakastarpeiden mukaan sekä hyödyntää konsernin sisäisiä synergioita ja vahvistaa konsernin digitaalista liiketoimintaa.

Yhdistymisen jälkeen Sanomassa on neljä liiketoimintaryhmää: Sanoma Media, Sanoma News, Sanoma Learning & Literature ja Sanoma Trade. Sanoman johtoryhmän muodostavat konsernin toimitusjohtaja, liiketoimintaryhmien toimitusjohtajat sekä Sanoman taloudesta ja hallinnosta sekä strategisesta kehityksestä vastaavat johtajat.