Appelsinin vastuualueena on lehden uutistoiminta ja teemat, Niemen digitaaliset sisällöt. Molemmat osallistuvat myös toimituksen päivittäiseen johtamiseen.

Toisen päätoimittajan paikka Ilta-Sanomissa vapautui, kun Reijo Ruokanen siirtyi kesällä Talouselämän vastaavaksi päätoimittajaksi.

Filosofian maisteri Ulla Appelsin, 42, on tehnyt pitkän uran Ilta-Sanomissa, ensin ulkomaantoimittajana ja sittemmin uutispäällikkönä sekä uutistoiminnasta vastaavana toimituspäällikkönä. Hän on myös ollut keskeisessä asemassa Ilta-Sanomien uusia aikakauslehtituotteita luotaessa. 

Kaius Niemi, 36, on myös taustaltaan ulkomaantoimittaja. Uransa aikana hän on ollut Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen esimies ja lehden toimituspäällikkö vuodesta 2007 alkaen. Toimituspäällikkönä hän on ollut mukana vetämässä lehden uutistoimintaa sekä ollut keskeisessä osassa Helsingin Sanomia kehitettäessä, erityisesti sähköisissä tuotteissa.

Ilta-Sanomien monikanavaisessa toimituksessa tehdään Ilta-Sanomia, Iltasanomat.fi -verkkopalvelua, viikoittaista TV-lehteä, Veikkaajaa, useita aikakauslehtiä sekä myös Suomen suurinta talousuutispalvelua, Taloussanomia.