Hallitus on päättänyt korottaa televisiomaksua kuudella prosentilla vuoden 2011 alusta lukien. Korotus perustuu Ylen hallintoneuvoston esitykseen.Uusi maksu koko vuodelta on 244,90 euroa. Korotusta nykyiseen vuosimaksuun on 13,85 euroa.

Televisiomaksun voi maksaa yhdeltä, kolmelta, kuudelta tai kahdeltatoista kuukaudelta kerrallaan.

Maksut ovat:

yhdeltä kuukaudelta 21,15 euroa 

kolmelta kuukaudelta 62,35 euroa 

kuudelta kuukaudelta 123,25 euroa 

kahdeltatoista kuukaudelta 244,90 euroa. 

Edellisen kerran televisiomaksua korotettiin vuoden 2010 alussa.

MTV Oy:n toimitusjohtajan Pekka Karhuvaaran mukaan tv-maksun tason sijasta Ylen tulevaisuudesta puhuttaessa katse pitää suunnata yleisradioyhtiön toimintoihin. Karhuvaaran mielestä nykyisessä Ylessä tiettyjä palveluja voitaisiin karsia, todetaan HS:n netti-uutisessa.

”Kaupallisesti ajatellen voi kysyä esimerkiksi, kuuluuko Ylen palveluihin rokkikanava, joiden tarjonta on radiossa nyt suuri”, Karhuvaara sanoo.