Median on nyt katsottava peiliin. Uutisten todellisella painoarvolla ei näy olevan väliä, pääasia tuntuu olevan, että saadaan medialle lukijoita. Skandaalilehtien toimintatavat leviävät nyt jo arvostettuihin tiedotusvälineisiin kuten Yleisradion TV-uutisiin ja Helsingin Sanomiin.

On kansalaisten käsityskyvyn aliarvioimista, että ministeri Lehtomäen  lähiperheen osakeomistus uutisoidaan kuin rikollisena tekona. Osakkeita saa omistaa jokainen suomalainen ja jopa ministerikin. Jos ministeri osallistuu päätöksentekoon, jääviydestä on olemassa tarkat säännöt. Osakeomistus on jokaisen oikeus.

Lehtomäki totesi TV-uutisille, että nyt on ajan henki sellainen, että nämä asiat nousevat julki. Taustalla on Matti Vanhasen epäselvyydet ja eroaminen pääministerin tehtävästä. Jostain syystä tämä oikeuttaa toimittajat nylkemään elävältä muutkin ministerit.

Mitä tiukemmaksi käy uutisvälineiden kilpailu, sitä hurjempia uutisankkoja tullaan näkemään. Ihmetystä herättää eniten, miksi Yleisradiokin lankeaa halpahintaiseen journalismiin. YLE otsikoi mm. web-sivuillaan, että ”Lehtomäki vaitonainen Talvivaara-omistuksistaan”. Hän nimenomaan ei ollut vaitonainen, vaan kertoi avoimesti eduskunnalle perheenjäsentensä merkittävästä osakeomistuksestaan. Miksi YLE vääristelee?

Lue YLEn uutinen

Lue HS:n uutinen