Pentikäinen puhui viikonvaihteessa Oulussa journalismin päivillä. Hän on huolissaan verkkovyörystä, jossa uudet käyttöliittymät ja uusi lukijakunta näyttelevät pääroolia. Kalevan uutisen mukaan Pentikäinen toteaa, että ”tällä hetkellä nettilukijasta saadaan paljon vähemmän tuloja kuin paperilehden lukijasta. Uusista sisällöistä pitäisi pystyä tekemään niin houkuttelevia, että opiskelijatkin olisivat valmiita niistä maksamaan”.

”Tulee olemaan todella haasteellista, jos joudumme uudessa maailmassa kilpailemaan maksullisella palvelulla Ylen ilmaista palvelua vastaan”, hän huomauttaa.

Verkkovyöry on tehnyt suomalaisen median kilpailusta kansainvälistä. ”Tämä koskee erityisesti mainontaa, jossa kilpailijoitamme ovat Googlen kaltaiset globaalit jätit”, Pentikäinen toteaa Kalevassa.

Lue Kalevan uutinen.