Talentum Oyj on ostanut IIR Finland Oy:n koko osakekannan. Myyjinä kaupassa ovat kuusi toimivaan johtoon kuuluvaa yksityishenkilöä, jotka jatkavat IIR:n palveluksessa. Kauppasummaa ei julkisteta.

IIR Finland Oy on Suomen johtava liikkeenjohdolle ja asiantuntijoille suunnattujen tapahtumien, koulutusten ja seminaarien tuottaja. IIR on toiminut Suomessa yli 20 vuotta. Yhtiö järjestää vuosittain noin 200 kohdennettua tapahtumaa, joiden tärkeimmät aihealueet ovat teollisuus ja teknologia, myynti ja markkinointi, liikkeenjohto ja HR sekä taloushallinto ja rahoitus. IIR omistaa myös 49,9 prosenttia terveydenhuollon koulutukseen keskittyvästä Professio Oy:stä. IIR:n palveluksessa on noin 40 henkilöä ja sen liikevaihto on noin 4,5 milj. euroa.

IIR Finland jatkaa toimintaansa itsenäisenä Talentumin kokonaan omistamana yhtiönä. Siihen siirtyy Talentumin Suomen tapahtumaliiketoiminta sekä koulutustoiminta lukuun ottamatta Talentumin lakikoulutusta.

”Talentum on jo varsin pitkään ollut Suomen johtava juridisen koulutuksen tuottaja. Olemme viime vuosina laajentaneet tapahtuma- ja seminaaritarjontaa myös muille aihealueille ja ennakoimme kysynnän kasvavan. IIR tuo Talentumiin tapahtumaliiketoiminnan erityisosaamista ja kasvattaa Talentumin nykyistä koulutustoimintaa uusille aihealueille. Strateginen tavoitteemme on monipuolistaa konsernin tulorakennetta, ja tämä yrityskauppa tukee sen saavuttamista”, sanoo toimitusjohtaja Juha Blomster.